Pozovite nas
Registrujte se
loading
Radionica glume Teatar Talija
RADIONICA GLUME TEATRA TALIJA PRIMA NOVE POLAZNIKE ! MJUZIKLI, KOMEDIJE, DRAME, BAJKE NA PRAVOJ POZORIŠNOJ SCENI (Do...

Talija Teatar – Škola Glume, osnovan 1988 godine, a zvanično registrovan kao preduzeće za pozorišne i muzičko-scenske programe od 1989 godine. Repertoar čine isključivo autorske predstave za decu i odrasle sa tekstovima koji se ne mogu videti ni u jednom drugom Pozorištu.

Pozorišna  radionica:

Osim toga što nudite svom detetu priliku da iskaže svoje urođen umetnički potencijal i kanališe svoju energiju, pozorišna radionica je škola za život, slušanjem potreba vašeg deteta, predavač će ga naučiti da razvije veštine potrebne za zrelost, da kontroliše tremu, izgradi samopouzdanje, da može u javnosti da se izrazi na jasan i razgovetan način, da se oseća dobro u svojoj koži…

Aktivnosti:

Opuštanje, rad na dikciji i glasu, rad na govoru tela, rad u prostoru pojedinačno i u grupama, stvaranje predstave.

Predstave raspolažu mobilnom scenografijom,a po potrebi i mobilnim razglasom,svetlosnim parkom, bubicama, video bim-om.

Sa KidCard-om popust od 20% na školu glume!
 

TEATAR TALIJA je osnovan 1987 godine, kada su na repertoaru bile večernje predstave "GENERALKA", "KLIK '89", "NERAZDVOJNI", KABARE "SEKSPLOZIJA", "DNEVNIK JEDNE LjUBAVI", "NEKI NOVI HRČKI", "ERO-S ONOG SVETA" ... a od 1996 akcenat se stavlja na repertoar za decu, što je i današnja programska orjentacija.

Na redovnom repertoaru koji se igra na sceni "TEATAR NA SAVI" u bloku 45, nalaze se isključivo autorske predstave koje se ne mogu videti u drugim pozorištima.

OSNIVAČ I DIREKTOR POZORIŠTA DARKO JOKSIMOVIĆ, pozorištem se bavi od 1977 godine, kada je bio jedan od osnivača MINI TEATRA u kome su između ostalih bili i Vesna Trivalić, Slobodan Bešlić, Dragana Katić, Jasmina Mitrović, Dragan Grbić i drugi.

Dve godine kasnije režira svoju prvu autorsku predstavu ''GENERALKA'', a zatim radi i u predstavama ''MALKICE SAM MRTAV'' u režiji Ljube Salića, ''JAZAVAC PRED SUDOM'' u režiji Zorana Javorana, ''VIKTOR ILI DECA NA VLASTI'' u režiji Ljubivoja Tadića, i druge.

Deset godina kasnije 1987 godine, jedan je od osnivača TEATRA TALIJA, koji se 1989 i registruje kao jedno od prvih privatnih profesionalnih pozorišta i kao takvo funkcioniše do današnjih dana.

Sa Ljiljanom Joksimović osnivao je i :
- SCENU ''TALIJA'' RAKOVICA 
- KLUB – TEATAR ''TALIJA M.Z. ZAPADNI VRAČAR
- SCENU ''CRNJANSKI'' (ĐURO SALAJ)
- SCENU ''RODA'' BANOVO BRDO
- SCENU ''Đ U S'' AKADEMIJA 28
- SCENU ''TEATAR TALIJA'' (bioskop ''Šumadija'' B.Brdo)

Kao i festival pozorišnih komedija TALIJA FEST, koji se od 1991 do 1996 održavao na sceni ''Crnjanski'' i na kome su učestvovali: NARODNO POZORIŠTE IZ SOMBORA, NARODNO POZORIŠTE IZ KOKINDI, NARODNO POZORIŠTE IZ VRŠCA, NARODNO POZORIŠTE IZ ŠAPCA, NARODNO POZORIŠTE IZ NIŠA, NARODNO POZORIŠTE IZ LESKOVCA, POZORIŠTE IZ KRALJEVA, ATELJE 212, TEATAR FEDELTA IZ PODGORICE, POZORIŠTE ZABLAĆANSKI (MUŠICA), TEATAR TALIJA.

Prijatelji festivala i članovi žirija festivala bili su : JOVAN ĆIRILOV, VASILIJE TAPUŠKOVIĆ, BRANKO PLEŠA, OLIVERA MARKOVIĆ, ZLATAN DORIĆ, ALEKSANDAR OBRENOVIĆ, LJILJANA BLAGOJEVIĆ, LJUBIŠA RISTIĆ ...

Tokom devedesetih godina gostuje kao reditelj u Kragujevcu gde radi autorske predstave: 
Kabare.:''SEKSPLOZIJA'', mjuzikl:''EROS ONOG SVETA'' i komedije: LUD-ZBUNJENOG'', ''OŽALOŠĆENA PORODICA'', '' JESI LI TI NORMA(la)N''.....A od 1995.god.aktivno se bavi i predstavama za decu od kada je napisao i režirao oko petnaestak dečijih komada.

Za predstavu ''EROS ONOG SVETA'' 1994.god. od strane žirija u sastavu: Olivera Marković, Zlatan Dorić i Aleksandar Obrenović a u sklopu FESTIVALA KOMEDIJE - dobio je nagradu za najbolju predstavu festivala u celini kao i nagrade za: muziku, kostim, i koreografiju.

OSNIVAČ I PROGRAMSKI DIREKTOR LJILJANA JOKSIMOVIĆ, pozorištem se bavi od 1978 kao glumac i član amaterskog društva «ABRAŠEVIĆ» sa generacijom u kojoj su bili : Dragan Petrović- Pele, Vesna Trivalić, Dušan Ašković, Saša Volić i mnogi drugi. Igra u predstavama: «Čvor» u režiji Brane Damjanovića, «SIROTICE»,u režiji Djordja Dragaša, saradjuje sa rediteljem Slobodanom Šuljagićem, Snežanom Samardžić u raznim projektima, kada i dobija zapažene nagrade za glavne ženske uloge. Od 1990. nastavlja da se bavi profesionalno glumom kao i profesionalnim radom u Radio Beogradu kao voditelj dečijeg programa pod rukovodstvom Maje Djurić a uz saradnju Vlade Rackovića i Milana Duškova. Završava školu za spikere u klasi doajena beogradskog radio programa Bore Kojčića, nakon čega nastavlja sa radom kao spiker u EKO-PROGRAMU Radio-Beograda i INFORMATIVNOM PROGRAMU TREĆEG KANALA TELEVIZIJE BEOGRAD. Najzapaženije i nagradjene uloge u večernjim predstavama su : Lili u komediji «KLIK '89», Ines u drami «NERAZDVOJNI» (Iza zatvorenih vrata), Keti, u mjuziklu «DNEVNIK JEDNE LJUBAVI», MNEMOSINE, u muzičkoj komediji ''EROS ONOG SVETA'' i druge....

Tokom devedesetih aktivno se bavi vodjenjem i uredjivanjem programa u KLUB-TEATRU TALIJA od kojih su najzapaženije: večeri poezije i satire, tematski muzički programi i koncerti, kabaretski programi , multimedijalni putopisni programi, izložbe slika, skulptura, fotografija.

Savski kej – Blok 45, Novi Beograd

062/82-72-183

http://www.teatartalija.rs/

pozoriste.talija@gmail.com

Dodatne pogodnosti uz KidCard karticu
Škola glume za decu
Popust
20%