Pozovite nas
Registrujte se
loading

Beogradski Zoološki Vrt - popust od 50%

Ulaz u Zoo Vrt samo 1 kredit za decu i odrasle! Posetite Vrt sa nasom karticom!

Ulaz u Zoo Vrt sa našom karticom samo 200 dinara! 

Naša kartica vam omogućava da posetite beogradski Zoo vrt sa popustom od 50%. Popust se odnosi na decu i na odrasle. 
 

Beogradski zoološki vrt je nastao 1936. godine, a svečano otvoren 12. jula. Osnovao ga je tadašnji gradonačelnik Vlada Ilić.

Prvi stanovnici vrta su bili: lavovi, leopardi, beli i mrki medvedi, vukovi, makaki i mangabej majmuni, antilope, bivoli, zebui, mufloni, jeleni, srne, rode, ždralovi, paunovi, fazani, sove, pelikani i papagaji.

Ubrzo po otvaranju Beogradski zoološki vrt je postao jedno od najomiljenijih mesta na koje su Beograđani dolazili.

Od osnivanja Zoološkog vrta pa, najverovatnije, do početka Drugog svetskog rata, na mestu direktora vrta se nalazio inženjer Aleksandar Krstić. Tu funkciju je zatim preuzeo i do 1944. godine obavljao Miodrag Savković. Prvi posleratni direktor je bio Ante Tadić. Posle njega na toj funkciji našli su se redom, Milorad Lazarević, Milorad Medenica i Radivoje Tričković, a od 1. maja 1986. godine, pa do svoje smrti (septembar 2014.) direktor vrta je bio Vuk Bojović. Sada se na funkciji direktora preduzeća Zoološki vrt grada Beograda nalazi Srboljub Aleksić.

UZ KIDCARD SAZNAJTE KO JE HEROJ BEO ZOO VRTA

Šimpanza Sami, majmun koji je veoma brzo postao ljubimac svih Beograđana, stigao je u Vrt 12. 01. 1988. godine. Bio je to krupan mužjak tamnog lica i guste crne dlake. Pametan pogled je odavao zrelu, iskusnu životinju. Uplašen novom, nepoznatom sredinom, prvih dana je agresivnim ponašanjem neprestano davao do znanja da sa njim nema šale, a onda se privikao na novi smeštaj pa je postao mirniji i druželjubiviji. Sami je uginuo, od iznenadne opasne bolesti, 11. 9. 1992. u jedan sat posle ponoći. Sve novine su objavile tužnu vest. Nazivali su ga omiljenim beogradskim disidentom, ćudljivim osobenjakom, velikim džentlmenom, dorćolskim beguncem, alfa predvodnikom, liderom, idolom dece… Pokopali smo ga na travnjaku preko puta ulaza u novu kuću za majmune, a ubrzo je u blizini postavljen spomenik, bronzana statua koja će večito stajati u Vrtu i podsećati nas na divne trenutke druženja.

KUPITE PAKET ULAZNICA ZA BEO ZOO VRT

Na blagajni Zoo vrta pokazite štampanu KidCard karticu ili digitalnu karticu koju ste dobli na email pri registraciji. Ukoliko ste došli porodično, evidentiraće se onoliko prolaza koliko osoba ima (osigurajte dovoljan broj kredita na kartici). U realnom vremenu dobijate informaciju na e mail da ste iskoristili karticu. Kartica je vaša karta za ulazak u ZooVrt.

KUPI PAKET